Hideg kutya
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
a krémhez
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag csokoládé puding
- 2 teáskanál zselatin
- 2 db tojás
feldarabolva
- ostya (ízlés szerint)
Elkészítés
A krémhez gőz fölött elkeverjük a hozzávalókat, ügyeljünk arra, hogy a legutolsóként tegyük bele a tojást, és ne legyen belőle rántotta, vagyis amikor már feltörjük a tojásokat, csak 1-2 percig keverjük maximum, addig, amíg érezzük, hogy a tojás már nem nyers. Készíthetjük simán edényben is, nem kell gőz fölött, csak akkor ügyeljünk a sorrendre: Vagyis először a margarin, majd a porcukor, a kakaó, a csokipuding, majd a zselatin, és legvégül a tojás, és itt még jobban kell figyelnünk a tojásra, vagyis épphogy beletettük, kavarunk rajta párat (fontos, hogy egyfolytában keverjük) és le is vehetjük. Az ostyát feldaraboljuk, majd összekeverjük a krémmel. Átlátszó fóliát teszünk egy őzgerinc formába, és beletesszük az ostyával összekevert masszát. Hűtőbe tesszük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.