Hideg kutya

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

a krémhez

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag csokoládé puding
  • 2 teáskanál zselatin
  • 2 db tojás

feldarabolva

  • ostya (ízlés szerint)

Elkészítés

A krémhez gőz fölött elkeverjük a hozzávalókat, ügyeljünk arra, hogy a legutolsóként tegyük bele a tojást, és ne legyen belőle rántotta, vagyis amikor már feltörjük a tojásokat, csak 1-2 percig keverjük maximum, addig, amíg érezzük, hogy a tojás már nem nyers. Készíthetjük simán edényben is, nem kell gőz fölött, csak akkor ügyeljünk a sorrendre: Vagyis először a margarin, majd a porcukor, a kakaó, a csokipuding, majd a zselatin, és legvégül a tojás, és itt még jobban kell figyelnünk a tojásra, vagyis épphogy beletettük, kavarunk rajta párat (fontos, hogy egyfolytában keverjük) és le is vehetjük. Az ostyát feldaraboljuk, majd összekeverjük a krémmel. Átlátszó fóliát teszünk egy őzgerinc formába, és beletesszük az ostyával összekevert masszát. Hűtőbe tesszük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.